Figurträffen 26/9 och SSM 3/10

posted in: Blogg, Okategoriserade | 0

Så var det dags för lite tävlingsrapport igen, vi har haft två tävlingar där våra kikarskyttar har deltagit med fina resultat.

Figurträffen Bromölla 26 September

Figur träffen är Bromöllas återkommande tävling där vi förbereder oss inför fältskyttesäsongen genom att skjuta på fältskyttefigurer på deras 300m-bana. Man skjuter på fem olika figurer en och en och roterar ett steg efter varje figur. Sen rapporteras resultaten precis som på fältskyttet. Tävlingen består av två deltävlingar, en resultattävling med samma beräkning som på fältskytte och en poängtävling där man skjuter poäng på en c35
Ett tecken på en trend som växt sig starkare de senaste åren är att kikarskyttarna nu stod för hälften av de 27 deltagarna. Mycket kul tycker vi eftersom vår verksamhet ju är öppen för alla oavsett vad du använder för att sikta.

Sölvesborgs Skytteförening deltog med 5 skyttar, Jens, Christian, Alvin, Henrik och Sander.

I poängtävlingen delade Henrik och Christian på vinsten på 30/30 och Sander och Jens delade på tredjeplatsen med 29/30. Bra levererat!

I ordinarie tävlingen kom vann Christian följt av Jens på andra och Alvin på fjärdeplats. Snyggt jobbat allihopa!

I lagtävlingen kom Henrik och Christian tvåa en ynka innerträff från vinst. Juniorerna Alvin och Sander kom trea, detta är första gången vi har ett juniorlag i kikarklass.

SSM i Karlskrona 3 Oktober

Äntligen var det dags för fältskytte igen denna nerkortade säsong. Tävlingen gick över 6 stationer runt banan i Karlskrona. Även här syntes kikarskyttets framväxt och kikarklassen var överlägset största klass med 33 av totalt 75 deltagande skyttar. Föreningen ställde upp med 3 skyttar Jens, Viktor och Alvin, alla gjorde sin första fältskjutning och var kanske lite nervösa till att börja med. Efter ett par stationer var de dock med i matchen och gjorde bra ifrån sig.

Kommande tävlingar i föreningens energi

Framöver kommer föreningen att hålla i två tävlingar.
-Den 24e oktober är det en fältskjutning i samarbete med Gammalstorp och Bromölla där man skjuter två stationer på respektive bana.
-Den 13e November har vi en PRS-tävling som är en del av SydSerien, ett samarbete med Malmö Skyttegille, Knislinge Skytteförening och Växjö.

I båda tävlingarna behöver vi hjälp med funktionärer så vill du hjälpa till är du välkommen att kontakta Henrik.

Lämna ett svar