Viktigt om inskjutningsbanan 80m

Instruktioner

Om man använder den undre vallen att skjuta på (80m) så måste målmaterialet sitta i underkant av flisen. Det finns även en ställning (ser ut som ett staket, ovankant av de horisontella ribborna är övre gräns att fästa målmaterial i). Detta är mycket viktigt av säkerhetsskäl då rikoshetterna annars kan ge sig in i friluftsområdet bakom. Det finns även en fast ställning för målmaterial i den bakre/övre vallen. Denna kan man också använda, avståndet blir då lite drygt 100m vilket för jaktbehov inte gör någon skillnad från 80m.

Vi har haft stora problem med skadegörelse och att obehöriga personer kommer och skjuter på banan utan tillstånd. Många verkar felaktigt tro att banan är allmän mark och att den är tillgänglig för alla som bor i Sölvesborgs kommun men så är inte fallet. För att få skjuta på banan (utan direkt godkännande av styrelsen) måste du vara medlem i Sölvesborgs Skytteförening eller betala en inskjutningavgift per skjuttillfälle. Det är också viktigt att alla håller rent efter sig, det är alltså inte ok att:
-Skjuta på frukt eller burkar som man sedan lämnar att ruttna
-Stjäla varningsskyltar och använda som mål
-Lämna hylsor och ölburkar slängt på banan 

Även om marken till viss del ägs av kommunen är det fortfarande Sölvesborgs Skytteförening som sköter om banan och vi som ideell förening lägger hellre vår tid och pengar på vår verksamhet än att städa efter andras ofog.

Korthållsskytte
Under hösten 22 har vi ambitionen att ha öppet varannan torsdag för skytte på korthållsbanan och efter överenskommelse med tränarna. Se träningskalendern för exakta tillfällen. https://sbgskytte.se/?tribe_events_cat=kalender

300-metersbanan
300-metershallen samt de elektroniska tavlorna är öppen vid träningstillfällen torsdagar 17.30-18.30 samt efter överenskommelse med tränarna. Vi har även ambitionen att ha regelbundna träningstillfällen på söndagar i 300m-hallen. På 300m-banan kan du träna både skytte från 300m med gevär och på vår plåtbana med 22lr/korthållsgevär.

OBS! Skjutbanan är inte allmän mark. Det är alltså inte tillåtet för ickemedlemmar att använda banan.

För medlemmar är banan öppen följande tider:

Vardagar 10.00-19.00 eller fram tills mörkrets inbrott eller när det pågår träning.

Lördag-söndag 9.00-19.00 eller fram till mörkrets inbrott.

Se träningskalendern för öppna träningstillfällen.

OBSERVERA att jaktskyttar som vill nyttja banan övrig tid måste lösa medlemskap i Sölvesborgs Skytteförening eller erlägga inskjutningsavgift