Sölvesborgs Skytteförening grundades 1895 vilket betyder att vi firade 125-årsjubileum under 2020.

Bli medlem
Vill du börja skjuta är du välkommen att komma på något av våra träningstillfällen. Efter två-tre träningstillfällen vill vi gärna att du blir medlem om du vill fortsätta skjuta. För att bli medlem behöver du fylla i en medlemsansökan och när den är godkänd betalar du medlemsavgiften. Maila kontakt@sbgskytte.se för att få blanketten digitalt.

Årsavgiften för att bli medlem är Junior 100kr, Senior 300kr och Familj 500kr.

Bild från korthållsträning

Träningsmöjligheter
Korthållsskytte 50m – Korthållsträningarna är öppna varannan torsdag och där skjuter man med gevär i kaliber 22lr. Lånegevär finns att tillgå. Se träningskalendern för exakt info.

300m gevär – För skytte på 300m är träningarna 17.00-18.30 ca. på torsdagar Sommartid kan träningstiderna variera lite. Kolla i träningskalendern för tider. Vi har lånevapen så du behöver inte ha med dig ditt eget vapen i början. Du är välkommen att komma och träna med oss även om du tävlar för en annan klubb, då betalar du en mindre avgift per träningstillfälle för att hjälpa täcka våra kostnader för slitage och banmaterial.

Våra barrikader i 300m-hallen

Luftgevär – I dagsläget har vi ingen träning i luftgevärshallen eftersom vi inte har några funktionärer. Är du intresserad av att hjälpa till som funktionär hör gärna av dig till oss.

Skaffa eget vapen
Att skaffa ett eget vapen för målskytte är för många ett stort steg och det är förenat med ett stort ansvar, både för skytten och för föreningen som skriver ut ett s.k. föreningsintyg. För att få licens för ett vapen måste man ha ett behov, detta behov kan vara t.ex. jakt eller i vårt fall målskytte. Med det sagt hjälper vi såklart till med att skriva ut föreningsintyg när det är befogat. Därefter är det alltid Polisen som fattar det slutgiltiga beslutet om att skriva ut en licens.
Vi som förening har ett flertal lagar, regler och förordningar att förhålla oss till när det kommer till att skriva ut ett föreningsintyg. Du kan till exempel läsa Svenska Skyttesportsförbundets riktlinjer här

För att få ett föreningsintyg måste du vara aktiv skytt. Med aktiv skytt menas:
-Du tränar och tävlar aktivt för föreningen och hjälper till på träningar, tävlingar och arbetsdagar
-Du har varit aktiv i minst 6 månader och har för avsikt att fortsätta vara aktiv även i framtiden
Vapnet måste såklart vara lämpligt för den gren du avser delta i.
Du måste också ha tagit skyttekort och licens i den aktuella skyttegrenen.

Du kan alltså glömma att det räcker med att lösa medlemskap och bara få ett föreningsintyg hur som helst.