SydSerien Old School, PRS-tävling matchbok och resultat

posted in: Blogg | 0

Under söndagen genomfördes delstävling två i SydSerien, SydSerien OldSchool på Yndebanan. Tävlingen är en s.k. PRS-tävling enligt det nya långhållsskyttereglementet och i denna omgång deltog 20 skyttar. Som tidigare hade vi ett skjutlag med 6 skyttar inne i skjuthallen åt gången där skyttarna turades om i par på två stationer per skjutomgång. Efter genomgång av säkerheten drog skyttet igång vid 9.30 och sista skottet gick 13.00.

För den som inte känner till denna skytteform så går det ut på att skjuta mot ett eller flera mål från olika positioner på tid, ofta 90 eller 120 sekunder. T.ex. kan det vara tre skott på en position, sedan byte till en annan position och tre skott osv. Instruktionerna samlar man i en matchbok som ofta publiceras i förväg så att skyttarna ska kunna förbereda sig. Du är också välkommen att komma till något av våra träningstillfällen om du vill veta mer.

Matchbok SydSerien OldSchool

Station 1. All hands on däck

120 sekunder, max 18 skott

Du startar bredvid en stapel med 5 däck. Efter startsignalen lyfter du ner ett däck, skjuter 2 skott med stöd av ovansidan på det översta däcket, varefter du staplar upp ytterligare ett däck, skjuter 2 skott osv. Lyckas du bygga upp hela stapeln och skjuta totalt 10 skott får du lyfta ner ett däck, skjuta två skott osv tills du  når botten. Däcken ska hanteras kontrollerat.

Station 2. Cargonet

120 sekunder 10 skott

Stationen består av en stege med tre olika höjder samt ett cargonät med två olika höjder. Två skott från vardera position sen positionsskifte. Varje position får endast användas en gång. Valfri skjutordning

Station 3. Rampdown

120 sekunder 9 skott

3 skott från toppen av en stolpe, valfri stolpe.
3 skott från den övre delen av en sluttande ”stock”
3 skott från undre delen av stocken

Skjuts från vänster till höger.

Station 4. Down on the farm

120 sekunder 9 skott

3 skott från uppånervänd skottkärra, hjulet ska användas som huvudsakligt stöd
3 skott från ovansidan av en halmbal som huvudsakligt stöd
3 skott från grep i halmbal, ovansida grepens handtag ska användas som stöd

Skjuts i valfri ordning

Station 5.  Beware the belt

120 sekunder 10 skott Stationen består av två spännband uppspända som ett X. Du skjuter 2 skott med huvudsakligt stöd från varje ”ben” på X-et (uppe vänster, uppe höger, nere vänster, nere höger) samt från korsningen. Valfri ordning på benen, mitten skjuts sist.

Station 6. Good ole tanktrap

120 sekunder 10 skott

2 skott per position på 5 olika positioner från en tanktrap. Positionerna är änden av varje ben, klykan samt nedre änden av ett ben. Markerat på plats.

Föreningens skyttar gjorde bra ifrån sig och syns till på höga nivåer i resultatlistan.

Såhär ser serieresultatet ut efter två onmgångar:

Lämna ett svar