Viktigt om inskjutningsbanan 80m

Vi har haft stora problem med skadegörelse och att obehöriga personer kommer och skjuter på banan utan tillstånd. Många verkar felaktigt tro att banan är allmän mark och att den är tillgänglig för alla som bor i Sölvesborgs kommun men så är inte fallet. För att få skjuta på banan (utan direkt godkännande av styrelsen) måste du vara medlem i Sölvesborgs Skytteförening eller betala en inskjutningavgift per skjuttillfälle. Det är också viktigt att alla håller rent efter sig, det är alltså inte ok att:
-Skjuta på frukt eller burkar som man sedan lämnar att ruttna
-Stjäla varningsskyltar och använda som mål
-Lämna hylsor och ölburkar slängt på banan 

Även om marken till viss del ägs av kommunen är det fortfarande Sölvesborgs Skytteförening som sköter om banan och vi som ideell förening lägger hellre vår tid och pengar på vår verksamhet än att städa efter andras ofog.

Korthållsskytte
Korthållshallen är öppen på träningstillfällen (17.00-18.00 varannan torsdag oftast) och efter överenskommelse med tränarna. Se träningskalendern för exakta tillfällen.

300-metersbanan samt inskjutningsvallen
300-metershallen samt de elektroniska tavlorna är öppen vid träningstillfällen (oftast onsdagar 17-18) samt efter överenskommelse med tränarna. Korthållsskytte
Korthållshallen är öppen på träningstillfällen (17.00-18.00 varannan torsdag oftast) och efter överenskommelse med tränarna. Se träningskalendern för exakta tillfällen.

OBS! Skjutbanan är inte allmän mark. Det är alltså inte tillåtet för ickemedlemmar att använda banan.

För medlemmar är banan öppen följande tider:

Måndag-onsdag samt fredag 10.00-19.00 eller fram tills mörkrets inbrott.
Torsdagar 10.00-16.45
Lördag-söndag 9.00-19.00 eller fram till mörkrets inbrott.

Se träningskalendern för öppna träningstillfällen.

OBSERVERA att jaktskyttar som vill nyttja banan övrig tid måste lösa medlemskap i Sölvesborgs Skytteförening eller erlägga inskjutningsavgift