Påskskytte PRS/Långhåll

posted in: Blogg | 0

Under helgen som gick arrangerade klubben tre tävlingar på två dagar i den relativt nytillkomna grenen PRS/Långhållsskytte. Samtidigt är det just nu den enda gevärsgrenen som har tillväxt vilket andra klubbar borde uppmärksamma och välkomna.
Vi är den enda klubben i Blekinge som anordnar denna typ av tävlingar och vi erbjuder också väldigt fina möjligheter att träna skytteformen på Yndebanan. Om du inte redan vet har vi träning torsdagar 17.30 till 19 året om (banan är ju belyst!) och många söndagar mellan 11 och 13. Alla är välkomna att träna hos oss oavsett klubbtillhörighet.

Men nog om det. Under lördagen sköts det på 200-300m med gevär och under söndagen sköt vi på 20-210m med korthållsgevär (korthållslånghåll?). Totalt 28 starter med skyttar från Stockholm i norr och Danmark i väster.

Stort tack till Vinslövs Vapen vinslovsvapen.se som hjälpte oss med priser till tävlingen!

För en mer detaljerad inblick i matchboken och tankarna bakom läs på kikarskytt.se: http://kikarskytt.se/blogg/pask-prs-en-mds-bekannelser/

För klubbens del gick var det en lyckad hel med hela 6 medaljer. Oscar vann sin första PRS-match och Victor kom trea på lördagen medan Henrik tog hem söndagens tävling med Sander på tredje plats. Henrik vann totalen för båda dagarna och Sander tog även en andraplats i Heads Up skillstage challenge.

De fullständiga resultaten nedan:

Lämna ett svar