Tävlingar, tävlingar, tävlingar

posted in: Blogg | 0

Under helgen som gick hölls Korthålls-SM i Kristianstad och Riksmästerskap i långhållsskytte i Tyfors.

På Korthålls-SM var kikarklass med som uppvisningsklass för första gången vilket var ett stort steg framåt. Det kom deltagare från hela landet, totalt 170 stycken som gjorde 316 starter. Föreningen representerades av Filip som plockade med sig en bronspeng hem i banskytte liggande i kikarklass. Grattis Filip!

Långhålsskytte godkändes som en egen gren på årsmötet i mars och den 7e augusti var det dags för det allra första riksmästerskapet. Totalt 62 skyttar var på plats i lilla Tyfors för att skjuta tio stationer med olika tekniska och mentala utmaningar på avstånd mellan 295 och 850m i mycket blandad terräng och varierande vindar. Tävlingen var även kval till VM så det var många mycket duktiga deltagare. Föreningen representerades av Henrik som landade på en 27e plats till slut. Vill du läsa mer om hur en sådan tävling går till finns det en summering här:

https://www.kikarskyttsyd.se/tyfors-steel-open-rm-i-langhallsskytte/

Gränsskottet 15 augusti på Yndebanan

Nu på söndag är det dags för tredje upplagan av Gränsskottet som vi arrangerar tillsammans med Bromölla Skytteförening. Vi skjuter 300m gevär med först en grundomgång, 20 skott och sedan en finalomgång för de som går vidare på 15 skott. I år har föreningen 8 deltagare, samtliga i kikarklass varav två juniorer. Vi kommer att lägga upp lite bilder och resultat här i bloggen.

Lämna ett svar